Кюнефе

Катар Катар
50% гласували за рецептата
40 минути
6 порции
1 сложност

Съставки

  • 200 гр. - масло
  • 1 и 1/2 ч.ч. - захар
  • 1 с.л. - лимонов сок
  • 3 шушулки - кардамон
  • 300 гр. - твърда моцарела
  • 250 гр. - пресен кадаиф
  • 1 с.л. - суха роза
  • щипка - карамфил

Начин на приготвяне

  1. Разтопете маслото и го смесете с кадаифа.

  2. Поставете го в съд за печене, сложете моцарелата в центъра и прихлупете кадаифа.

  3. Печете на 220градуса до златисто.

  4. Преминете към захарния сипор – сложете в съд сушени рози, карамфил, кардамон лимон и захар и кипнете сместа.

  5. Залейте изпечения кадаиф със захарния сироп.

  6. Поръсете с шам фъстък.