Бразилско пилешко барбекю

Бразилия Бразилия
50% гласували за рецептата
41 минути
4 порции
1 сложност

Съставки

  • 1/2 връзка - магданоз
  • 6 скилидки - чесън
  • 3 с.л. - зехтин
  • 1/2 връзка - кориандър
  • 1/4 - портокал
  • 1 бр. - лайм
  • 1 с.л. - оцет
  • 1/4 глава - червен лук
  • 1 с.л. - риган
  • 1 бр. - зелени чили чушки
  • 1 ч.л. - черен пипер млян
  • 400 гр. - пилешки пържоли от бутче
  • 1 ч.л. - пушен червен пипер
  • 1 гр. - крем сирене Philadelphia Original

Начин на приготвяне

  1. Нарежете продуктите червен лук, магданоз, кориандър, халапеньо, лайм, оцет и зехтин в купа и разбъркайте.

  2. Започнете с марината. В съд поставете нарязани чесън, пушен червен пипер, черен пипер, сол, риган, изстискан лайм и портокал. Разбъркайте добре.

  3. Залейте с марината пилешката пържола и разбъркайте с ръка, за да можете по цялото месо да има марина

  4. Докато чакате мариноването, пристъпете към соса. Нарежете продуктите червен лук, магданоз, кориандър, халапеньо, лайм, оцет и зехтин в купа и разбъркайте.

  5. Добавете Philadelphia Original към соса, за да балансирате вкуса. Той ще стане по-мек и ще се задържи върху месото.

  6. Нанижете шишовете с месо и ги поставяме на скара до изпичане

  7. В чиния поставете от соса и върху него изпечените шишчета.