Пиле Бастила

Мароко Мароко
50% гласували за рецептата
120 минути
6 порции
5 сложност

Съставки

  • 1 глава - лук
  • 4 - яйца
  • 1/2 ч.л. - сол
  • малко - зехтин
  • 2/3 ч.ч. - вода
  • кора - портокал
  • 1 ч.л. - оцет
  • 100 гр. - масло
  • 1 пръчка - канела
  • 1/4 ч.ч. - пудра захар
  • 40 гр. - пилешко месо
  • 1/2 ч.л. - джинджифил
  • 1 ч.л. - куркума
  • щипка - шафран
  • 200 гр. - филиран бадем
  • 1 ч.л. - черен пипер млян
  • малко - пресен кориандър
  • 2 ч.ч. - брашно за баницаСофия Мел

Начин на приготвяне

  1. Смесете брашното за баница на София МЕЛ, оцета, водата и солта в голяма купа, оставете го да почине за 15-20 минути, след което преминете към омесване на тестото.

  2. Поставете тестото на плот и го доомесете.

  3. Нарежете тестото на 9 равни части и ги оформете на топки.

  4. Покрийте подготвените топки с влажна кърпа и преминете към плънката.

  5. За плънката запържете пилешкото и лукa в тиган.

  6. Добавете подправките - джинджифил, черен пипер, куркума, канела.

  7. Накрая добавете настъргана кора от портокал и кориандър.

  8. Оставете го настрани да се охлади и преминете към плънката от яйца.

  9. Нагорещете маслото и добавете яйцата.

  10. След като се изпържат ги оставете настрани да се охладят.

  11. Върнете се към тестото, което е вече отпочинало. Намажете всяка топка с масло.

  12. Сложете 3 топки една върху друга и започнете да разточвате. Не забравяйте да сложите малко брашно на плота. Ще получите 3 разточени кори.

  13. Намажете тавата за печене с масло. Започнете да мажете с масло всяка кора, като ги редите една върху друга на плота. След като сте подготвили корите, ги поставете в тавата за печене, като в центъра изсипете плънката с пиле.

  14. Прихлупете с първата кора. Поставете плънката с яйцата. Прихлупете с втората кора. Добавете бадемите и пудра захар и затворете последната трета кора. Намажете с масло и сложете да се пече.

  15. Печете на 200 C за около 30 минути и след това поръсете с пудра захар.