Смесете брашното за баница на София МЕЛ, оцета, водата и солта в голяма купа, оставете го да почине за 15-20 минути, след което преминете към омесване на тестото.
Поставете тестото на плот и го доомесете.
Нарежете тестото на 9 равни части и ги оформете на топки.
Покрийте подготвените топки с влажна кърпа и преминете към плънката.
За плънката запържете пилешкото и лукa в тиган.
Добавете подправките - джинджифил, черен пипер, куркума, канела.
Накрая добавете настъргана кора от портокал и кориандър.
Оставете го настрани да се охлади и преминете към плънката от яйца.
Нагорещете маслото и добавете яйцата.
След като се изпържат ги оставете настрани да се охладят.
Върнете се към тестото, което е вече отпочинало. Намажете всяка топка с масло.
Сложете 3 топки една върху друга и започнете да разточвате. Не забравяйте да сложите малко брашно на плота. Ще получите 3 разточени кори.
Намажете тавата за печене с масло. Започнете да мажете с масло всяка кора, като ги редите една върху друга на плота. След като сте подготвили корите, ги поставете в тавата за печене, като в центъра изсипете плънката с пиле.
Прихлупете с първата кора. Поставете плънката с яйцата. Прихлупете с втората кора. Добавете бадемите и пудра захар и затворете последната трета кора. Намажете с масло и сложете да се пече.
Печете на 200 C за около 30 минути и след това поръсете с пудра захар.