Асадо с пиле, черен боб и доматена салса

Коста Рика Коста Рика
50% гласували за рецептата
60 минути
2 порции
2 сложност

Съставки

  • 2 скилидки - чесън
  • 1 - яйце
  • 1 ч.ч. - бульон
  • 1/2 ч.л. - кимион
  • 1/2 - авокадо
  • 1 - пилешко филе
  • 1 - домат
  • 1/2 ч.л. - риган
  • 1/2 ч.л. - лют пипер
  • малко - пресен кориандър
  • 1/2 ч.ч. - дългозърнест ориз
  • на вкус - сол и черен пипер
  • 1 бр. - халапеньо
  • 1 - зелена тиквичка
  • 80 гр. - черен боб консерва

Начин на приготвяне

  1. Започнете с мариноването. В купа сложете пилешкото филе и добавете подправки – сол, черен пипер, лют пипер, риган, кимион. Залейте със зехтин и оставете месото да се маринова за час.

  2. Нарежете продуктите за салсата - домат, халапеньо, чесън на ситно в купа и ги овкусяваме със сол и пипер. Залейте със сок от лайм.

  3. Нарежете зеленчуците за асадото и печете пилето и зеленчуците на скара.

  4. Изпържете яйцето на око.

  5. Сварете ориза.

  6. Гарнирайте ориза с изпеченото пиле и зеленчуци. Добавете и черния боб.