Maчкан картоф с лук и бекон

Дания Дания
50% гласували за рецептата
30 минути
3 порции
1 сложност

Съставки

  • 1 глава - лук
  • 50 гр. - прясно мляко
  • на вкус - сол
  • щипка - бял пипер
  • 400 гр. - картофи
  • щипка - индийско орехче
  • 150 гр. - бекон
  • за окраса - зелени кълнове

Начин на приготвяне

  1. Сварете картофите.

  2. Нарежете бекон на кубчета и лук на ситно. Започнете първо с пърженето на бекона.

  3. След като стане златист, го извадете и в същата мазнина запържете лука.

  4. Намачкайте картофите в купа, като овкусете с подправки и добавете масло.

  5. Добавете мляко и разбъркайте добре.

  6. Добавете пържения бекон и лук.