Еквадорски картофени палачинки - Япигачо

Еквадор Еквадор
50% гласували за рецептата
40 минути
3 порции
2 сложност

Съставки

  • 1 глава - лук
  • 1/3 ч.ч. - прясно мляко
  • 6 - картофа
  • 1 ч.л. - кимион
  • 100 гр. - фъстъчено масло
  • 1 ч.л. - лют пипер
  • малко - пресен кориандър
  • щипка - сол и пипер на вкус
  • 200 гр. - твърда моцарела
  • 1/2 ч.л. - ачиоте
  • малко - брашно за овалване
  • малко - микс салати за гарниране

Начин на приготвяне

  1. Сварете картофите.

  2. Докато варите картофите, направете салса де мани с фъстъчено масло. Сложете продуктите за салсата - 100г фъстъчено масло, 1/3чч прясно мляко, 1/4глава лук, 1/2чл кимион, 1/2чл ачиоте, 1чл лют пипер, пресен кориандър и 1 ч.л. сол в съд и ги разбъркайте добре.

  3. Овкусете намачканите картофи с ачиоти, кимион и лук. Оформете ги като кюфтета.

  4. Във всяко кюфте сложете парче моцарела.

  5. Панирайте ги в брашно, яйце и панко и ги пържете в силно загрята мазнина. След пърженето ги отцедете от мазнината и сервирайте със салсата.