Кнедли с козе сирене и бекон

За Словакия това ще бъде шесто участие на Европейски футболни първенства. Първоначално държавата се състезава под името Чехословакия и през 1976 дори става европейски шампион на първенството проведено в Югославия. В страната има над 1300 минерални извора, известни с лечебните свойства на своята вода. Като "лечебни" може да определим и словашките ястия, които могат да задоволят и заситят всеки претенциозен естет. Заради преобладаващият планински релеф за страната е традиционно производството на овчи и кози сирена.
Именно затова и днешната ни рецепта включва козе сирене.

83% гласували за рецептата

Съставки

400 гр картофи

150 гр брашно 00

1 яйце

2 лъжици сол

Сос

100 гр козе сирене Bryndza

20 гр мляко

100 гр пушен бекон

2 лъжици зехтин

Начин на приготвяне

  1. Измийте добре картофите, като изчеткате всякакви наслоявания от пръст под течаща вода. Обелете ги, измийте ги отново и ги настържете с помощта на ренде. Стиснете ги с ръце и ги поставете в кърпа, като я навиете възможно най-плътно, за да премахнете остатъчната вода.

  2. Поставете ги в купа и добавете брашното, яйцето и солта.

  3. Разбъркайте с дървена лъжица или с ръце, докато се получи паста. Ако пастата е твърде гъста, добавете малко студена вода.

  4. Оформете малки топчета и ги сварете.

  5. Отцедете получените кнедли и ги добавете козето сирене Bryndza към тях.

    Разбъркайте внимателно.

  6. Сервирайте в дълбока чиния и гарнирайте с нарязания на кубчета пушен бекон.

    Предстои да видим, дали кнедлите ще помогнат на Словакия в битката с останалите държави в нашето кулинарно европейско първенство?

Двубои на деня

05.07.2024
Испания
Валенсиянска паеля

73%

VS
Франция
Киш Лорен

27%

05.07.2024
Германия
Немски бретцел

77%

VS
Нидерландия
Нидерландски бисквитки SPECULOOS

23%

06.07.2024
Италия
Пица „Маргарита“

79%

VS
Словения
Словенски Ćevapčići

21%

06.07.2024
Англия
Традиционна Английска Закуска

30%

VS
Португалия
Португалска Торта

70%