Немски бретцел

Германският национален отбор е един от най-успешните футболни отбори в света. Те са спечелили цели три Европейски първенства. Традиционно силен съперник, който се представя изключително добре и в кухнята.
Немската кухня е разнообразна, вкусна и в никакъв случай не е диетична. Десертите са на изключителна почит, ето защо днес сме ви подготвили една рецепта за торта с типичен немски привкус.

81% гласували за рецептата

Съставки

1 кг  брашно тип “00”

500 мл топла вода

60 г масло

4 чаени лъжички сол

2 чаени лъжички захар

50 г прясна мая

120 гр сода бикарбонат

едра сол за поръсване

Начин на приготвяне

  1. Приготвяне на разтвора: Разтворете 6 супени лъжици сода бикарбонат в студена вода и оставете да престои за няколко минути.

  2. Смесете сухите съставки: Използвайте вградената прецизна везна на кухненската машина Bosch за да измерите точно всички съставки. Поставете брашното в купата на машината и направете кладенче в средата. В центъра добавете маслото, соллта и маята, разтворете в малко от топлата вода с добавената захар. Оставете сместа да престои за около 15 минути.

  3. Замесване на тестото: След като маята започне да втасва, добавете мекото масло и солта, след което замесете тестото добре. Използвайте функцията за 3D планетарно смесване на машината, което имитира движенията на ръчното месене и осигурява равномерно смесване на съставките.

  4. Оптимизиране на процеса на месене: Включвам функцията Smart Dough Sensor, която гарантира перфектни и бързи резултати дори при по-тежко тесто, без да е необходимо постоянно наблюдение.

  5. Първа фаза на втасване: Оставете тестото да втаса в купата на машината, покрита с фолио, на топло място за около 40 минути.

  6. Оформяне на бретцелите: Разделете тестото на равни части и оформете дълги ленти, които са по-дебели в средата и по-тънки към краищата. Придайте на всяка лента характерната форма на бретцел.

  7. Втора фаза на втасване: Оставете оформените бретцели да почиват на намазнена тава на стайна температура за около 20 минути. След това ги поставете в хладилник за около час, за да стегнат добре.

  8. Потапяне в разтвора от вода и сода бикарбонат: Потопете всеки бретцел в разтвора за около 10 секунди, след това ги извадете, като използвате перфорирана лопатка

  9. Печене: Поставете бретцелите върху тава, покрита с хартия за печене, направете разрез в по-дебелата част и поръсете с едра сол. Печете в предварително загрята фурна на 200°С до златисто, обикновено за около 20-25 минути.

  10. Ако сте фенове на Бундестима и немските ястия, помогнете на Германия да продължи напред в нашето кулинарно европейско първенство?

Със съдействието на:

Двубои на деня

05.07.2024
Испания
Валенсиянска паеля

73%

VS
Франция
Киш Лорен

27%

05.07.2024
Германия
Немски бретцел

77%

VS
Нидерландия
Нидерландски бисквитки SPECULOOS

23%

06.07.2024
Италия
Пица „Маргарита“

79%

VS
Словения
Словенски Ćevapčići

21%

06.07.2024
Англия
Традиционна Английска Закуска

30%

VS
Португалия
Португалска Торта

70%