Албански Тас кебап

За отборът на Албания това ще бъде едва трето участие на европейско футболно първенство. И въпреки скромните постижения на националния отбор, то определено ястията са тези, на които заслужава да се обърне специално внимание.
Благоприятният климат, близостта до морето и богатото историческо минало са оказали огромно влияние върху разнообразието и изобилието на албанската кухня. Телешкото месо е продуктът, който доста често присъства на местната трапеза. Днешната рецепта включва именно това месо в допълнение с червено вино и качамак.

21% гласували за рецептата

Съставки

500 гр телешко месо (контра филе)

1 бял лук

30 мл зехтин

1 лъжица мед

100 мл червено вино

100 мл доматен сос

3 скилидки чесън

Сол

Черен пипер

1 ч.л. Паприка

2 броя дафинов лист

За полентата:

 

50 гр  полента / царевичен грис

350 мл вода

Сол

½ ч. л. зехтин

30 гр масло

Начин на приготвяне

  1. Нарежете месото на тънки ивици или малки квадратни парчета.

  2. Запържете го заедно с предварително нарязания лук до зачервяване.

  3. Добавете виното, доматения сос, дафиновия лист, скилидките чесън, солта и водата, докато се покрие месото.

  4. Оставете да ври на тих огън до готовност на ястието.

  5. Преминете към приготвянето на полентата.

    В тенджера поставете водата, солта и олиото и оставете да заврят.

  6. Изсипете полентата и разбъркайте добре с телена бъркалка.

  7. Гответе около 5 мин. като разбърквате постоянно.

  8. За финал добавете малко парченце масло.

    Дали Албания ще се класира напред в нашето кулинарно европейско първенство решавате вие като дадете своя глас и участвате за много награди.

Двубои на деня

05.07.2024
Испания
Валенсиянска паеля

73%

VS
Франция
Киш Лорен

27%

05.07.2024
Германия
Немски бретцел

77%

VS
Нидерландия
Нидерландски бисквитки SPECULOOS

23%

06.07.2024
Италия
Пица „Маргарита“

79%

VS
Словения
Словенски Ćevapčići

21%

06.07.2024
Англия
Традиционна Английска Закуска

30%

VS
Португалия
Португалска Торта

70%