Уелс кейк

Уелс Уелс
50% гласували за рецептата
30 минути
3 порции
2 сложност

Съставки

  • 3-4 с.л. - прясно мляко
  • 1 - яйце
  • за финиш - мента
  • 100 гр. - масло
  • 1/2 ч.ч. - захар
  • за поръсване - пудра захар
  • 1 ч.л. - бакпулвер
  • 50 гр. - касис
  • 1 ч.ч. - брашно
  • за финиш - сладко с цели плодове

Начин на приготвяне

  1. Блендирайте брашното със студеното масло.

  2. Сложете в купа, прибавете останалите съставки - брашно, захар, бакплувер, яйце и прясното мляко и започнете да месите.

  3. Разточете тестото и изрежете формите с ринг.

  4. Сложете малко мазнина в тиган и започнете да печете кейковете.

  5. След като се изпече, поръсете с пудра захар и добавете сладкото.