Пица Чикаго

САЩ САЩ
50% гласували за рецептата
40 минути
6 порции
2 сложност

Съставки

  • 1 глава - лук
  • 3/4 ч.ч. - прясно мляко
  • 2 скилидки - чесън
  • 1 ч.л. - сол
  • 60 гр. - масло
  • 1 с.л. - захар
  • 1 ч.л. - мая
  • 400 гр. - моцарела
  • 100 гр. - панчета
  • 400 гр. - домати на кубчета от консерва
  • 1 и 1/2 ч.ч. - брашно за пица 00София Мел
  • 1/2 ч.л. - сухо чили
  • 1/2 ч.ч. - царевично брашноСофия Мел
  • 1 ч.л. - сух риган
  • 200 гр. - пеперони

Начин на приготвяне

  1. В купа смесете сухите съставки: брашно за пица тип 00 на София МЕЛ, захар, сол и царевично брашно на София МЕЛ, което ще направи тестото по-хрупкаво.

  2. Нагрейте млякото на котлон, като добавите в него и маслото.

  3. Смесете ги в купата и започнете месенето. След като го омесите, оставете тестото на топло за час и половина да втаса.

  4. Преминете към доматения сос. Запържете лука и чесъна в зехтин.

  5. Добавете доматите нарязани на кубчета, подправките и оставете да се сгъсти.

  6. Върнете се към втасалото тесто. Вече може да го разточите и поставите в чугунен съд.

  7. Сложете доматения сос и добавете продуктите за топинг.

  8. Сложете съда на котлон, за да се нагорещи отдолу, и пренесете във фурна.

  9. Печете на 230 градуса за около 15-20минути.