В купа смесете сухите съставки: брашно за пица тип 00 на София МЕЛ, захар, сол и царевично брашно на София МЕЛ, което ще направи тестото по-хрупкаво.
Нагрейте млякото на котлон, като добавите в него и маслото.
Смесете ги в купата и започнете месенето. След като го омесите, оставете тестото на топло за час и половина да втаса.
Преминете към доматения сос. Запържете лука и чесъна в зехтин.
Добавете доматите нарязани на кубчета, подправките и оставете да се сгъсти.
Върнете се към втасалото тесто. Вече може да го разточите и поставите в чугунен съд.
Сложете доматения сос и добавете продуктите за топинг.
Сложете съда на котлон, за да се нагорещи отдолу, и пренесете във фурна.
Печете на 230 градуса за около 15-20минути.