Иранска фритата

Иран Иран
50% гласували за рецептата
30 минути
4 порции
1 сложност

Съставки

  • нарязан - магданоз
  • 1 глава - лук
  • 6 - яйца
  • 1/2 ч.ч. - прясно мляко
  • на вкус - сол
  • 1/4 ч.л. - кимион
  • 1/2 ч.л. - куркума
  • 1 - патладжан
  • щипка - черен пипер млян
  • 100 гр. - лабне

Начин на приготвяне

  1. Започнете с патладжана. Нарежете и го запържете в тиган.

  2. Извадете патладжана и запържете и лука в тигана.

  3. Докато се готви, разбийте яйцата с млякото и подправките.

  4. Върнете патладжана при лука и изсипете разбитите яйца с подправки вътре.

  5. Печете във фурна на 200 г (предварително загрята фурна) за около 10 минути

  6. След печенето, добавете лабне и поръсете с магданоз.