Английска закуска

Англия Англия
50% гласували за рецептата
30 минути
2 порции
2 сложност

Съставки

  • 2/3 ч.ч. - прясно мляко
  • 1 бр. - яйце
  • 2 броя - домати
  • 85 гр. - масло
  • 4 с.л. - захар
  • няколко стръка - зелена салата
  • 2 ч.л. - бакпулвер
  • 100 гр. - майонеза
  • 250 гр. - маскарпоне
  • 250 гр. - сладко от ягоди
  • 1 бр. - ваниля
  • 300 гр. - бекон на ленти
  • 350 гр. - брашно
  • 6 филии - бял хляб за тостер
  • 1 пакетче - Чай English breakfastAhmad Tea

Начин на приготвяне

  1. Сложете брашното, захарта, ванилията и бакпулвера в голяма купа.

  2. Стрийте маслото с пръсти в купата. Важно е маслото да е замразено, за да не се разтопи, докато го стривате.

  3. Нагрейте млякото и го смесете със съставките в купата. Започнете да месите.

  4. Пригответе тава за печене и включете фурната да загрее на 190 градуса.

  5. Разточете тестото на дебело и използвайте ринг, за да го нарежете на кръгове. Поставете хартия за печене в тавата и наредете формите.

  6. Намажете отгоре готовите форми с разбито яйце.

  7. Поставете тестото за печене в предварително нагрятата фурна за 15 минути.

  8. Докато печете, преминете към направата на сандивичите БЛТ.

  9. Намажете върху нарязаните хлебчета майнонезата, сложете бекона, домата и марулята и прихлупете. Изрежете корите.

  10. Преминете към чая – English breakfast. Оставете го да се запари от 3 до 5 минути.

  11. Извадете изпечените форми и ги разрежете наполовина. Намажете с маскарпоне и сладкото от ягоди и затворете.