Бибимбап с телешко

Южна Корея Южна Корея
50% гласували за рецептата
60 минути
2 порции
3 сложност

Съставки

  • 2 скилидки - чесън
  • 1 с.л. - соев сос
  • 1 ч.ч. - вода
  • 1 с.л. - оцет
  • малко - кълнове
  • 2 - жълтъка
  • 1 с.л. - кафява захар
  • 1 с.л. - сусам
  • 1 с.л. - сусамово олио
  • 100 гр. - телешка кайма
  • 1 ч.ч. - ориз за суши
  • 2 с.л. - сухо чили
  • 60 гр. - едамаме

Начин на приготвяне

  1. Започнете с ориза – сварете и го овкусете със захар и оцет. Оставете го да се охлади.

  2. В купа смесете продуктите за месото - телешка кайма, соев сос, сусамово олио, кафява захар и килидки чесън. Разбърайке добре.

  3. Запържете каймата в тиган.

  4. Преминете към гъбите - шейтаке. Изчистете гъбите и ги нарежете. Запържете ги на тиган.

  5. Нарежете останалите зеленчуци на ленти.

  6. Разбъркайте продуктите за соса в купичка - сухо чили, сусамово олио, кафява захар, вода, сусам, оцет и скилодка чесън.

  7. Сложете ориз в купата и подредете каймата, зеленчуците и едамамето.

  8. Завършете със суров жълтък и соса.