Първо започнете с тестото. Нагрейте маслото с прясното мляко в касерола на котлон.
Разтворете маята във вода.
Разбийте сместа добре в дълбока купа и добавете яйцата. Продължете да разбърквате.
Добавете маята и брашното и го омесете. Оставете го да втасва.
Преминете към подготовката на плънката – смелете в блендера орехите, стафидите, маслото, кафявата захар и канелата.
Разточeте тестото, нарежете го на ивици и започнете да слагате от плънката равномерно.
Можете да поставите късмет в някое от парчетата (по избор).
Навийте, оплетете парчетата на ивиците и поставете в подходящ съд. Оставете отново да втаса.
Преминете към подготовката на крема и сиропа.
Добавете всички продукти за крема - 1 и 1/2 ч. ч. сметана, 1/2 ч. ч. прясно мляко, 4 с. л. нишесте, 1/3 ч. ч. захар и 1/2 ч. ч. Мадейра в касерола и ги кипнете.
Когато се сгъсти махнете от котлона и прибавете яйцето и жълтъците. След това отново върнете на котлона, докато се сгъсти втори път. Бъркайте сместа през цялото време.
Преминете към приготвянето на сиропа. Разбийте захарта чрез пасатор.
Печете кейка за около 45-50 минути, до суха клечка.
Сиропирайте изпечения кейк и го оставете за 15 минути да поеме хубаво сиропа.
Залейте с крема и украсете.