Кралски кейк

Португалия Португалия
50% гласували за рецептата
60 минути
12 порции
3 сложност

Съставки

  • 2 - яйца
  • 1 ч.ч. - прясно мляко
  • 1 - яйце
  • 1/2 ч.ч. - стафиди
  • 2/3 ч.ч. - вода
  • 100 гр. - масло
  • 1/2 ч.ч. - захар
  • 1 ч.л. - канела
  • 2/3 ч.ч. - орехи
  • 1 и 1/2 ч.ч. - сметана
  • малко - индийско орехче
  • 1 пакет - мая
  • 2 - жълтъка
  • 1/2 ч.ч. - кафява захар
  • 4 с.л. - нишесте
  • 800 гр. - брашно
  • за крема - Миксер Bosch
  • за ядките - БлендерBosch
  • за захарния сироп със сушени рози - ПасаторBosch
  • 1 с.л. - сушени рози
  • 1/2 ч.ч. - мадейра

Начин на приготвяне

  1. Първо започнете с тестото. Нагрейте маслото с прясното мляко в касерола на котлон.

  2. Разтворете маята във вода.

  3. Разбийте сместа добре в дълбока купа и добавете яйцата. Продължете да разбърквате.

  4. Добавете маята и брашното и го омесете. Оставете го да втасва.

  5. Преминете към подготовката на плънката – смелете в блендера орехите, стафидите, маслото, кафявата захар и канелата.

  6. Разточeте тестото, нарежете го на ивици и започнете да слагате от плънката равномерно.

  7. Можете да поставите късмет в някое от парчетата (по избор).

  8. Навийте, оплетете парчетата на ивиците и поставете в подходящ съд. Оставете отново да втаса.

  9. Преминете към подготовката на крема и сиропа.

  10. Добавете всички продукти за крема - 1 и 1/2 ч. ч. сметана, 1/2 ч. ч. прясно мляко, 4 с. л. нишесте, 1/3 ч. ч. захар и 1/2 ч. ч. Мадейра в касерола и ги кипнете.

  11. Когато се сгъсти махнете от котлона и прибавете яйцето и жълтъците. След това отново върнете на котлона, докато се сгъсти втори път. Бъркайте сместа през цялото време.

  12. Преминете към приготвянето на сиропа. Разбийте захарта чрез пасатор.

  13. Печете кейка за около 45-50 минути, до суха клечка.

  14. Сиропирайте изпечения кейк и го оставете за 15 минути да поеме хубаво сиропа.

  15. Залейте с крема и украсете.