Понички бофрот

Гана Гана
50% гласували за рецептата
40 минути
3 порции
2 сложност

Съставки

  • 1/2 ч.л. - сол
  • 1 ч.ч. - вода
  • 1/2 ч.ч. - захар
  • 1/2 с.л. - канела
  • за поръсване - пудра захар
  • 1/4 с.л. - индийско орехче
  • 1 ч.л. - мая
  • 1/2 с.л. - карамфил
  • 1/2 с.л. - кардамон
  • 2 ч.ч. - брашно

Начин на приготвяне

  1. Сложете в дълбока купа продуктите за тестото – брашно, захар, сол, карамфил, кардамон, канела и индийско орехче. Разбийте мая и вода в чаша и оставете маята да шупне. Добавете после към сухите съставки и размесете добре.

  2. След като омесите тестото, го оставете на топло да втаса.

  3. Оформете, като малки понички и ги изпържете в предварително загрят тиган с мазнина.

  4. Отцедете мазнината и ги подредете в чиния

  5. Поръсете пудра захар за финал.