Фондю

Швейцария Швейцария
50% гласували за рецептата
20 минути
6 порции
1 сложност

Съставки

  • 30 гр. - масло
  • за топене - хляб
  • 1 ч.л. - лимонов сок
  • щипка - индийско орехче
  • 200 гр. - сирене ементал
  • малко - черен пипер млян
  • 250 гр. - сирене грюер
  • 1/3 ч.ч. - сухо бяло вино
  • 2 с.л. - брашно
  • 1 с.л. - кирш

Начин на приготвяне

  1. Започнете с подготовката на хляба. Нарежете го на малки хапки и ги поставете в тава за печене. Овкусете хлебчетата със зехтин и черен пипер и ги поставете във фурна да се запекат.

  2. Настържете сирената, като използвате ренде.

  3. В подходящ съд нагрейте маслото, добавете подправките - лимонов сок, кирш, индийско орехче. Добавете брашно и сухо бяло вино.

  4. Когато сместа заври и се сгъсти намалете котлона и на етапи добавяйте сиренето.