Гурманска плескавица с урнабес

Сърбия Сърбия
50% гласували за рецептата
40 минути
2 порции
1 сложност

Съставки

  • 1/2 глава - лук
  • 2 скилидки - чесън
  • 1 - люта чушка
  • 400 гр. - кайма
  • 150 гр. - сирене
  • 50 гр. - кашкавал
  • 50 гр. - бекон
  • щипка - сол и черен пипер
  • 1 ч.л. - червен пипер
  • 1/2 ч.л. - чесън на прах
  • 2 броя - сръбска пърленка
  • 1 - чушка сиврия
  • 4 с.л. - каймак

Начин на приготвяне

  1. Започнете с подготовката на каймата. Поставете я в дълбока купа, прибавете нарязаните кашкавал и бекон (на едри кубчета), нарязан лук и подправете с чесън на прах и червен пипер.

  2. Пристъпете към месенето на каймата и оформете плескавици около 300-350гр. Изпечете ги.

  3. Докато се пекат, преминете към правенето на урбанеса, нарежете в купа чушките, добавете сирене, каймак и чесън и разбъркайте.

  4. Разрежете хлебчето през средата и намажете урбанеса, като добавите и плескавицата по средата.