Камерунски пържени крилца

Камерун Камерун
50% гласували за рецептата
20 минути
1 порции
1 сложност

Съставки

  • за пържене - олио
  • 3 скилидки - чесън
  • 1 ч.л. - сол
  • 1 с.л. - соев сос
  • пресен - кориандър
  • 30 гр. - джинджифил
  • 600 гр. - пилешки крилца
  • за декорация и финиш - сусам
  • за финиш - чили
  • 1 ч.л. - черен пипер млян
  • 1 ч.л. - пушен червен пипер
  • 1 с.л. - чесън на прах
  • 2 с.л. - фиш сос

Начин на приготвяне

  1. Започнете с мариноването на крилцата. Нарежете месото, добавете настърганите скилидки чесън, пушен червен пипер и фиш сос.

  2. Оставете месото с марината за около час и преминете към соса.

  3. За соса сипете в малка купа мед, соев сос и чесън на прах. Разбъркайте добре.

  4. Загрейте олио и започнете да пържите маринованите крилца до златисто.

  5. След пърженето ги отцедете от мазнината.

  6. Глазирайте ги със соса и поръсете със сусам.

  7. Завършете ястието с още сусам, чили и пресен кориандър.