Загребски шницел с грах и мачкан картоф

Хърватия Хърватия
50% гласували за рецептата
60 минути
2 порции
2 сложност

Съставки

  • за пържене - олио
  • 50 мл - прясно мляко
  • 2 - картофа
  • 50 гр. - масло
  • 40 гр. - шунка
  • малко - индийско орехче
  • 300 гр. - телешки шол
  • 200 гр. - замразен грах
  • щипка - сол и пипер на вкус
  • 80 гр. - твърда моцарела
  • за паниране - Брашно, яйце и панко

Начин на приготвяне

  1. Сложете картофите да се варят.

  2. Преминете към телешкото. Начукайте добре месото до тънко.

  3. Наредете върху него шунка и моцарела, прихлупете и затворете шницела.

  4. Панирайте шницела в брашно, яйце и панко.

  5. Пържете с олио на средно загрят тиган.

  6. Отцедете пържения шницел.

  7. Изчистете сварените картофи, поставете ги в купа и ги намачкайте с мляко, масло, черен пипер и индийско орехче.

  8. Запържете граха в масло.