Банок с бекон, кленов сироп и кедрови ядки

Канада Канада
50% гласували за рецептата
30 минути
3 порции
1 сложност

Съставки

  • 1/2 ч.л. - сол
  • 2/3 ч.ч. - вода
  • 40 гр. - масло
  • 50 гр. - кедрови ядки
  • 1 ч.л. - бакпулвер
  • за финиш - кленов сироп
  • 300 гр. - бекон - цяло парче
  • 2 ч.ч. - брашно

Начин на приготвяне

  1. Започнете с тестото. Сложете в дълбок съд брашно, масло, сол, бакпулвер и започнете да месите, като добавяте и вода. След като го омесите, оставете тестото да си почине.

  2. Преминете към бекона. Нарежете го на ленти и го сложете на горещ тиган.

  3. Оформете тестото на топки и разточете на не много тънки пърленки.

  4. В същата мазнина в горещия тиган, сложете пърленка и захлупете с капак. Изпечете всички.

  5. След като изпечете хлебчето, сложете върху него бекон, сиропирайте с кленов сироп и поръсете с кедрови ядки.