Гофрети с домашен лешников крем

Белгия Белгия
50% гласували за рецептата
30 минути
4 порции
1 сложност

Съставки

  • 1/4 ч.ч. - олио
  • 1 ч.ч. - прясно мляко
  • щипка - сол
  • 1 - яйце
  • малко - мента
  • 2 с.л. - захар
  • 1/4 ч.ч. - мляко
  • 1 ч.л. - бакпулвер
  • 4 с.л. - какао
  • 1 ч.ч. - лешници
  • 2 с.л. - кокосово масло
  • за декорация - сметана спрей или бита
  • за декорация - плодове
  • 1 и 1/4 ч.ч. - брашно
  • малко - ванилия

Начин на приготвяне

  1. Загрейте гофретника предварително.

  2. Смесете всички продукти за тестото в купа – брашно, прясно мляко, бакплувер, захар, яйцето, олио и ванилия.

  3. Оставете сместа да почине за 15 мин.

  4. За крема ще ви трябват лешници, какао, захар и кокосово мляко. Блендирайте ги всички заедно.

  5. Намажете гофретника с масло и започнете печенето.

  6. Гарнирайте готовите гофрети със сметана и пресни плодове.