Паея

Испания Испания
50% гласували за рецептата
40 минути
6 порции
3 сложност

Съставки

  • на око - магданоз
  • 1 глава - лук
  • 4 скилидки - чесън
  • 2 - домата
  • 1 ч.ч. - бяло вино
  • 1 - лайм
  • 1 - червена чушка
  • 300 гр. - миди
  • 2 броя - калмари
  • 8 - скариди
  • 2 ч.ч. - ориз арборио
  • 1 литър - зеленчуков бульон
  • на вкус - черен пиперKotanyi
  • 1 ч.л. - пушен червен пипер Kotanyi
  • 1 ч.л. - лют пиперKotanyi
  • 1 пакетче - шафранKotanyi
  • 2 бр. - дафинов листKotanyi

Начин на приготвяне

  1. Започнете приготвянето на морските дарове. В тиган сложете зехтин и поставете скаридите. Те трябва да станат златисти. Извадете ги от тигана и ги оставете в друг съд.

  2. Изпържете и останалите морски деликатеси.

  3. Нарежете зеленчуците на ситно и ги запържете в тигана.

  4. След като омекнат добавете ориза, бялото вино и бульона.

  5. Овкусете с магданоз и подправки: дафинов лист, чесън, пушен червен пипер и шафран на Kotanyi. Затворете с капак тигана и задушете.

  6. Добавете морските дарове, оставете още няколко минути на котлона, за да се получи златист загар на дъното.