Удон с патешко и меден мисо сос

Япония Япония
50% гласували за рецептата
30 минути
2 порции
2 сложност

Съставки

  • 1 - морков
  • 1 скилидка - чесън
  • 1 ч.л. - соев сос
  • 1 ч.л. - мед
  • за финал - пресен лук
  • за поръсване - сусам
  • 1 ч.л. - нишесте
  • 1/4 ч.ч. - саке
  • 1 ч.л. - настърган джинджифил
  • 1 бр. - патешко магре
  • 1 пакет - нудли удо
  • 2 броя - прясно шейтаке
  • 2 ч.л. - мисо паста

Начин на приготвяне

  1. Започнете рецептата, като сварите нудлите. Когато се сварят, ги извадете и изцедете. Изплакнете ги със студена вода.

  2. Преминете към готвенето на патешкото, нарежете го на средно големи парчета и го сложете да се пече на тиган.

  3. Докато патешкото се готви, преминете към соса. Разбийте продуктите в купа – мисо паста, мед, соев сос, саке и нишесте.

  4. Нарежете моркова на ленти, прясното шейтаке и ги запържете заедно с настъргания джинджифил. Добавете към тях и готовите нудли, както и соса.

  5. За сервиране – сложете нудлите, върху него нарежете патешкото, добавете нарязания лук и пресен сусам.