Братвурст с мариновано зеле и браткартофи

Германия Германия
50% гласували за рецептата
60 минути
6 порции
4 сложност

Съставки

  • на вкус - магданоз
  • 1/2 глава - лук
  • 3 скилидки - чесън
  • 2 ч.л. - сол
  • 1/2 ч.л. - кориандър
  • 1/4 ч.л. - вода
  • 1/4 ч.ч. - бира
  • малко - масло
  • 1 ч.л. - бял пипер
  • 1 ч.л. - майорана
  • 1/4 ч.л. - кимион
  • 1/2 ч.л. - канела
  • 200 гр. - сланина
  • 500 гр. - картофи
  • 1 ч.л. - индийско орехче
  • 100 гр. - бекон
  • 1/4 ч.л. - кардамон
  • 2 с.л. - горчица
  • 14 ч.ч. - ябълков оцет
  • 1 ч.л. - черен пипер млян
  • на око - сол и черен пипер
  • 1 кг - свинска плешка
  • за мелене - месомелачка Bosch
  • за нарязване - кухненски роботBosch
  • метър - черва за пълнене
  • 1/2 - червена зелка

Начин на приготвяне

  1. Нарежете месото на парчета.

  2. Смелете го в машина – най-добре месомелачка. Използвайте дълбока купа.

  3. Добавете подправките за братвурста. - 1 кг. свинска плешка, 200 гр. сланина, 1/4 ч. ч. бира, 2 ч. л. сол, 1 ч. л. бял пипер, 1 ч. л. черен пипер, 1 ч. л. индийско орехче, 2 с. л. горчица, 1/2 ч. л. кориандър, 1 ч. л. майорана, 1/4 ч. л. кардамом, 1/4 ч. л. кимион, 3 скилидки чесън.

  4. Омесете ги добре с каймата.

  5. Сменете приставката за мелене с такава за пълнене.

  6. Напълнете естествената обвивка (свински черва) с подготвената кайма.

  7. Нарежете зелето в голяма купа - най-лесно и бързо е с кухненски робот.

  8. Преминете към приготвянето на маринатата. В касерола добавете вода, оцет, захар и сол, както и малко канела и кимион.

  9. Загрейте маринатата и разбъркайте добре.

  10. Изсипете маринатата върху зелето и го оставете да се маринова поне за 1 час.

  11. В плосък тиган сложете братвурста и изпечете до златисто.

  12. Можете да комбинирате и със сотирани картофи.