Нарежете месото на парчета.
Смелете го в машина – най-добре месомелачка. Използвайте дълбока купа.
Добавете подправките за братвурста. - 1 кг. свинска плешка, 200 гр. сланина, 1/4 ч. ч. бира, 2 ч. л. сол, 1 ч. л. бял пипер, 1 ч. л. черен пипер, 1 ч. л. индийско орехче, 2 с. л. горчица, 1/2 ч. л. кориандър, 1 ч. л. майорана, 1/4 ч. л. кардамом, 1/4 ч. л. кимион, 3 скилидки чесън.
Омесете ги добре с каймата.
Сменете приставката за мелене с такава за пълнене.
Напълнете естествената обвивка (свински черва) с подготвената кайма.
Нарежете зелето в голяма купа - най-лесно и бързо е с кухненски робот.
Преминете към приготвянето на маринатата. В касерола добавете вода, оцет, захар и сол, както и малко канела и кимион.
Загрейте маринатата и разбъркайте добре.
Изсипете маринатата върху зелето и го оставете да се маринова поне за 1 час.
В плосък тиган сложете братвурста и изпечете до златисто.
Можете да комбинирате и със сотирани картофи.