Започвате с тестото, като използвате студено брашно и масло от фризер, за да остане хрупкаво. Важно е да не го месите много.
Добавете рома, пудрата захар и ледена вода.
След омесването, увийте със стреч фолио и приберете тестото в хладилник да се охлади за около 10 минути.
Пристъпете към подготовката на франжипана - шам фъстък, захар, яйца, брашно, нишесте и Philadelphia.
Сложете ги в купа и разбъркайте хубаво до хомогенна смес.
Върнете се на тестото - разточете го до размера на съда за печене, като трябва да стигне плътно до ъглите, и го върнете в хладилника за още 15 минути.
Следва печене. На дъното сложете хартия за печене и сурови зърна. Печете на 180 градуса за 10 мин, като след това махнете хартията и печете отново до златисто.
След като се изпече тестото, добавете франжипана отгоре и печете отново за още 25-30 минути.
За заливката разбийте Philadelphia, сметана и захар в купа. Разбъркайте добре и намажете заливката върху изпечения тарт.
Добавете ядките и плодовете върху заливката за декорация.