Френски тарт с Philadelphia, шамфъстък и ягоди

Франция Франция
50% гласували за рецептата
80 минути
4 порции
4 сложност

Съставки

  • 4 - яйца
  • 50 мл - вода
  • 1 с.л. - ром
  • 125 гр. - масло
  • 3 с.л. - захар
  • 50 мл - течна сметана
  • 2 с.л. - нишесте
  • 300 гр. - шам фъстък
  • 180 гр. - брашно
  • 400 гр. - крем сирене Philadelphia Original
  • 1 - ванилия

Начин на приготвяне

  1. Започвате с тестото, като използвате студено брашно и масло от фризер, за да остане хрупкаво. Важно е да не го месите много.

  2. Добавете рома, пудрата захар и ледена вода.

  3. След омесването, увийте със стреч фолио и приберете тестото в хладилник да се охлади за около 10 минути.

  4. Пристъпете към подготовката на франжипана - шам фъстък, захар, яйца, брашно, нишесте и Philadelphia.

  5. Сложете ги в купа и разбъркайте хубаво до хомогенна смес.

  6. Върнете се на тестото - разточете го до размера на съда за печене, като трябва да стигне плътно до ъглите, и го върнете в хладилника за още 15 минути.

  7. Следва печене. На дъното сложете хартия за печене и сурови зърна. Печете на 180 градуса за 10 мин, като след това махнете хартията и печете отново до златисто.

  8. След като се изпече тестото, добавете франжипана отгоре и печете отново за още 25-30 минути.

  9. За заливката разбийте Philadelphia, сметана и захар в купа. Разбъркайте добре и намажете заливката върху изпечения тарт.

  10. Добавете ядките и плодовете върху заливката за декорация.