Пай с телешко

Австралия Австралия
50% гласували за рецептата
80 минути
1 порции
3 сложност

Съставки

  • 1 - морков
  • 1 глава - лук
  • 4 скилидки - чесън
  • щипка - сол
  • 50 мл - вода
  • 1/2 ч.ч. - бира
  • 90 гр. - масло
  • щипка - захар
  • 3 с.л. - доматено пюре
  • 150 гр. - телешка кайма
  • малко - черен пипер млян
  • 1 ч.л. - пушен червен пипер
  • 1 и 1/2 ч.ч. - брашно

Начин на приготвяне

  1. Започнете приготвянето с блендиране на брашно и масло в купа.

  2. Добавете вода и започнете да месите.

  3. След като сте омесили добре тестото, го оставете да си почине в хладилника.

  4. Преминете към приготвянето на плънката. Запържете зеленчуците, добавете каймата и доматеното пюре.

  5. Разбърквайте по време на пърженето и добавете пушен червен пипер и бира. Изчакайте да се сгъсти.

  6. Като течността изври, прехвърлете плънката в чиния и я оставете да се охлади.

  7. Тестото и плънката са охладени. Разточете тестото на 2 еднакви части.

  8. В съд за печене положете като основа едното парче тесто, върху него изсипете плънката и запечатайте добре с второто парче тесто.