Пироги с месо

Полша Полша
50% гласували за рецептата
60 минути
3 порции
3 сложност

Съставки

  • 1/2 глава - лук
  • 1/4 ч.ч. - прясно мляко
  • 1 - яйце
  • за финиш - пресен лук
  • малко - масло
  • 200 гр. - кайма
  • 5 с.л. - заквасена сметана
  • 2 ч.ч. - брашно
  • малко - сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Започнете с омесването на тесто – в голяма купа сложете брашно, мляко, заквасена сметана и яйце и ги размесете добре. Оставете тестото да почине.

  2. Преминете към плънката. Нарежете лука на ситно и в купа добавете каймата, сол и пипер.

  3. Разточете тестото - не много на тънко и изрежете с ринг.

  4. Поставете малко кайма в центъра на всяко парче тесто и затворете.

  5. След като ги затворите сложете малко вода по крайчетата и притиснете добре с вилица.

  6. Поставете пирогите във вряща вода за 2-3 минути, като след това ги прехвърлете в тиган с горещо масло. Пържете ги до златисти.

  7. Завършете със сметана и пресен лук.