Пилешко тако с авокадо и пико де гайо

Мексико Мексико
50% гласували за рецептата
30 минути
3 порции
1 сложност

Съставки

  • 1/4 глава - лук
  • на вкус - сол
  • 2 - домата
  • 1 - лайм
  • 1/2 ч.л. - кимион
  • 1 - авокадо
  • 1 ч.л. - чили
  • 1/4 - сок от лайм
  • на вкус - черен пипер млян
  • 1/2 ч.л. - сушен риган
  • 1/2 ч.л. - пушен пипер
  • малко - пресен кориандър
  • 300 гр. - пилешка пържола от бут
  • 6 - твърди кори за тако
  • 1 - халапеньо
  • 1,2 ч.л. - чесън на прах

Начин на приготвяне

  1. Започнете с подготовката за мариноването на пилешкото.

  2. В дълбок съд сложете пилешкото и добавете подправките за марината - 1чл чили, 1/2чл кимион, 1/2чл пушен пипер, 1/2чл сух риган, 1/2чл чесън на прах. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за час.

  3. За салсата нарежете всичко ( 2 домата, ¼ глава червен лук, 1 халапеньо и ¼ сок от лайм) на ситни кубчета и овкусете. Завършете салсата с кориандър и разбъркайте.

  4. Пилето е вече мариновано, сложете го в тиган и го изпържете. Нарежете го на парчета.

  5. Сложете пилето в тортилите с малко авокадо и завършете със салса и магданоз.